زود عروس شدن
سؤال: در مدرسه ما می گویند که چرا این قدر زود به فکر ازدواج هستید یا چرا زود ازدواج کردید؟ حتی این قدر به این حرف شان پای بند هستند که برای خانواده ها جلسه می گذارند که دخترهای تان را زود عروس نکنید و بگذارید ادامه تحصیل بدهند. بعضی معلم ها می گویند که شما به همه چیز فکر نمی کنید و بعد از یکسال ازدواج طلاق می گیرد. این بحث در بعضی از مجامع بین اللمللی و فعالان حقوق بشر مطرح شده است که ازدواج زیر 18 سال را کار بدی می دانند و آنرا تجویز نمی کنند و آمار آنرا به عنوان هشدار مطرح می کنند.
پاسخ: از نگاه این افراد بلوغ جنسی چه معنایی دارد؟ اینکه بلوغ جنسی دختران در جامعه ما به ده سال رسیده را چطور تحلیل می کنند؟ وقتی سن ازدواج دخترهای ما به 23 سال رسیده، ده سال فاصله بین بلوغ وازدواج را چطور تفسیر می کنند؟ راه کار پاسخ به نیاز به جنس مخالف در این سنین چیست؟ از نظر این افراد درس خواندن مهمتر است یا رسیدن به آرامش؟باید اولویت ها مشخص شود. مسئولین می گویند که در دخترها، سن ارتباط با جنس مخالف به یازده سال رسیده است. مفهوم این دوستی چیست؟
این دختر می گوید که من نیاز به جنس مخالف دارم و ما می گوییم که دختر بالای بیست سال ازدواج کند یعنی ده سال با این حس مبارزه کند. آیا این امکان دارد؟
ما می توانیم در سن دبیرستان با دختر خانم ها در مورد مهارت انتخاب همسر صحبت کنیم. درجوامع غربی وقتی می بینند سن ارتباط پایین آمده است مسائل آموزشی را در دبستان و راهنمایی مطرح می کنند. وقتی نوجوان به راهی می رود که در آن راه، خطرات زیادی وجودی دارد، نمی توانیم بگوییم که نرو، باید آگاهی بدهیم. ما باید در مورد مهارت های انتخاب همسر صحبت کنیم. کسانی که شناخت حقیقی از این سنین دارند می دانند که می توان دختران پانزده ساله تا هجده ساله را با آموزش های مدون حساب شده آماده ازدواج کرد. کافی است که خانواده ها و بچه ها آموزش داده شوند و ما به این نتیجه برسیم که آنها با آموزش دادن می توانند آماده ی ازدواج شوند.
در آمار رسمی ثبت احوال کشور داریم که نسبت طلاق به ازدواج در دخترها در سنین پانزده تا نوزده سال، 6 درصد و از بیست تا بیست و چهار سال حدود 11 درصد و بیست و پنج سال تا بیست و نه سال حدود 5/22 درصد است. ازطرفی در پسرها، از سنین بیست تا بیست وچهار سال 6/5 درصد و از بیست و پنج تا بیست ونه سال 4/12 درصد و از سی تا سی وچهار سال 32 درصد است. پس میزان طلاق با بالا رفتن سن ازدواج بیشتر می شود. در تحقیق دیگر که در مورد طلاق در سال اول زندگی است داریم که درصد طلاق در سنین مختلف در سال اول زندگی: برای پانزده تا نوزده ساله ها 5/4 و برای بیست تا بیست وچهار ساله 5/4 درصد و در بیست و چهارسال تا بیست و نه سال 5/10 درصد و در پسرها، بیست تا بیست وچهار سال1/4 درصد و بیست و پنج تا بیست و نه سال 5 درصد و سی تا سی و چهار سال 7/12است. هر چه سن ازدواج بالاتر می رود آمار طلاق در آن مقطع سنی بالاتر می رود. پس آمار رسمی هم حرف آنها را تایید نمی کند. درضمن ما آموزش منسجمی هم نداشته ایم. اگر آموزش داده شود آمار از همین چهار درصد هم پایین تر می آید.
سازمان فعال حقوق بشر اول باید حق و بشر را تعریف کنند و بعد … برای آنها ازدواج سفید وازدواج همجنس بازان یک حق است. پس ما ملاک های آنها را قبول نداریم. بشر نیاز به ازدواج دارد حتی در سن 17 سالگی. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تعبیر جالبی دارند که می فرمایند: مگر جوان 17 ساله نیاز به اطفاء غرایز جنسی خودش ندارد؟
این یک نیاز است. حقوق بشر می گوید که این نیاز را در رابطه ی دوستی برآورده کنید نه ازدواج، زیرا نگاه آنها به ازدواج با نگاه ما فرق دارد.
………………………..
پيامك به برنامه گلبرگ
پیامک- پسری 23 ساله هستم که بعد از گذراندن چند دوستی اشتباه با کمک امام حسین (ع) این مسائل را کنار گذاشتم .هیچ فردی نمی تواند خلأهایش را با این مسائل پر کند.
پیامک- من قبل از ازدواج دو سال با شوهرم رابطه داشتم و خیلی با هم خوب بودیم. الان که یک دختر هشت ماه داریم، دیگر به من اعتماد ندارد.
پی نوشت :
سايت شبكه 3، برنامه گلبرگ 28-12-93
آخرین نظرات