ماه مبارك رمضان و اهميت آن
رمضان در مكتب پيامبر خدا صلي الله عليه وآله وسلم ماه ضيافت خداست، در اين مهماني بزرگ الهي ميزبان خداوند است وبندگان مومن او مهمان اين دعوت الهي و رياضت و زهد و مجاهده نفساني و تقوا، وسائل پذيرايي آن.
رمضان ماهي است كه شما را در آن به سوي ضيافت خدا خوانده « دعيتم الي ضيافة الله » : و اين سخن از پيام آور مكتب الهي است .
يكي از تفاوتهاي عمده ضيافت الهي با ضيافت مردمي در اين است كه در ضيافتي كه از جانب مردم صورت مي گيرد محور؛ دعوت بسوي طعام است و بهره بردن از آنچه هست. اما در ضيافت الهي محور، تقوي و رياضت و مبارزه نفساني با شهوات و اميال شيطاني گفتن است كه تسلط بر « نه » است كه از جمله ويژگيهاي ان، بودن و نخوردن و قدرت داشتن و گناه نكردن و بر خواهشاي دل نفس را تقويت مي كند و بدون اين هم نمي توان به وارستگي از خود و رسيدن به قرب الي الله رسيد.
آري رمضان، ماه قرب است ماه گريز از خويشتن خويش و التجاء به پروردگار.
اين مقام قرب حق تعالي است كه تمامي انبياء الهي و هم بندگان مخلص خداوند آرزوي رسيدن به آن را داشتند:
«… وَ اَنِر اَبْصارَ قُلُوبِنا بِضياء نَظَرِها اِليكَ حتي تَخْرَقَ اَبْصارُ القلوب حُجُبَ النّورِ فَتَصِلَ الي مَعْدِنِ الَظَمَة »
« و چشمان دلمان را جلوه اي از عنايت خود روشن فرماي تا پرده هاي نور را بدرد و به سرچشمه عظمت برسد »
اين فرازي از مناجات تمامي ائمه معصومين سلام الله عليهم اجمعين است كه با آن پروردگار خود را مي خواندند و در مقام معرفة
الله فاني مي گشتند لذا وارد شدن در وادي فيض الهي لياقت و شايستگي مي خواهد.
رمضان، هجرت دروني است براي سير در دنياي باطن. براي مرور نفسانيات و اخلاقيات.
اگر دل را در اختيار صالحات گذاشتي اگر مشوق به خير و تقوا و عشق به الله را، در دل مشعل ساختي، ديگر حسنات و صالحات جريان زلالي مي شود كه خود به خود از ان چشمه مي جوشد و از درون به بيرون سرايت مي كند و از قلب به اندام مي رسد و از
دل بر ديده تاثير مي گذارد اگر به ديدار رمضان مي روي كه لقاء خداوند نيز مي باشد بايد چهره جان را هم بيارايي و جمال باطن را هم داشته باشي.
رمضان، دوره تزكيه و تهذيب و تربيت و ساختن و مقاومت كردن و تحمل نمودن و چشيدن است ايام عفاف و كنترل و امساك وتوجه به خدا و تقرب به پروردگار است.
دريغ… كه اين فرصت بگذرد و كاري نكني كه خدا را از خويش راضي كني.
بنابراين محور ضيافت خداي تبارك و تعالي دعوت و لذات معنوي و روحاني و وارستگي كامل از بتهاي دروني مي باشد كه رسيدن به اين مقامات عاليه مقدمه ورود به معدن عظمت الهي است.
لذا بايد تمامي حجابهاي ظلماني به حجابهاي نوراني تبديل گردد تا لياقت ورود به بهشت الهي نصيب سالك الي الله شود اما كسي كه هنوز نتوانسته است زنجيرهاي وابستگي دروني و اين حجابهاي تاريك نفساني را كنار بزند و توجهش را از عالم طبيعت به عالم روحانيت منعطف گرداند و حتي هيچ گاه توان خود را در جهت تهذيب نس بكار نينداخته است در اسفل السافلين كه اخرين درجه « لقد خلقنا الانسان في احسن تقويم ». حجب ظلمانيست قرار مي گيرد؛ در حال كه خداوند انسان را در عاليترين مقام آفريده است
رمضان دعوتي است معنوي و تو مهمان عرش خدايي. مگر نه اينكه مهمان بايد به دلخواه صاحبخانه رفتار كند؟
مگر نه اينكه هر چه ميزبان آورد بايد تناول كرد و هر جا كه او گفت آرميد؟
ماه مبارك رمضان و اهميت آن
آخرین نظرات